Author Topic: Mari Belajar Bahasa Melayu...  (Read 19026 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Sussex

  • Purely Cure
  • Curefan
  • ****
  • Posts: 517
  • Karma: 105
  • Takkan Melayu Hilang Di Dunia..
Re: Mari Belajar Bahasa Melayu...
« Reply #15 on: August 23, 2007, 03:43:33 »
Tata all both..... :lol:

Druide


"Inside?" or "Outside?"    :smth017



Salut..
"Thick As Shit"


Offline japanesebaby

  • Curefan Master
  • *****
  • Posts: 4758
  • Karma: 206
Re: Mari Belajar Bahasa Melayu...
« Reply #16 on: August 28, 2007, 20:50:29 »
:smth017

i'm pretty confused here too :smth017

 :-D
Ay, in the very temple of Delight
Veil'd Melancholy has her sovran shrine

Offline Sussex

  • Purely Cure
  • Curefan
  • ****
  • Posts: 517
  • Karma: 105
  • Takkan Melayu Hilang Di Dunia..
Re: Mari Belajar Bahasa Melayu...
« Reply #17 on: August 28, 2007, 21:05:30 »
:smth017

i'm pretty confused here too :smth017

 :-D

Lol!  :-D

Marika, its just something to do with the moment that we'd gone through during the Singapore show..its between me,Druide,FarFar.

The McD staff at the counter has a problem in pronouncing the 'upsize' word..Druide, FarFar and I cant actually understand what he was talking about..he tried to say "upsize" but it turned to be "outside" for the three of us..at the first stage , we'd just say.."yeah,yeah!" because we thought he was asking us if we want to have the meal outside the restaurant!
And after that, we just knew that he was trying to say wheter we want to "upsize" the meal we had ordered or not...Lol!

What a funny Chinese guy!

 :smth046

"Thick As Shit"

Offline Sussex

  • Purely Cure
  • Curefan
  • ****
  • Posts: 517
  • Karma: 105
  • Takkan Melayu Hilang Di Dunia..
Re: Mari Belajar Bahasa Melayu...
« Reply #18 on: August 31, 2007, 04:58:34 »

Selamat Hari Merdeka Malaysian!!!

We are now celebrating the 50th Independence Day.. :smth023

Merdeka!Merdeka!Merdeka!
"Thick As Shit"

Offline Druide

  • Coolfan
  • ***
  • Posts: 293
  • Karma: 16
Re: Mari Belajar Bahasa Melayu...
« Reply #19 on: August 31, 2007, 07:28:59 »

Selamat Hari Merdeka Malaysian!!!

We are now celebrating the 50th Independence Day.. :smth023

Merdeka!Merdeka!Merdeka!

Happy day little boy.....

 :lol: :lol: :lol:

Merdeka and tata

 :)
...Dancing in my pocket...


Offline Sussex

  • Purely Cure
  • Curefan
  • ****
  • Posts: 517
  • Karma: 105
  • Takkan Melayu Hilang Di Dunia..
Re: Mari Belajar Bahasa Melayu...
« Reply #20 on: September 06, 2007, 03:41:31 »
Thanks Druide...


Tata.
"Thick As Shit"

Offline FarFar

  • Coolfan
  • ***
  • Posts: 289
  • Karma: 6
Re: Mari Belajar Bahasa Melayu...
« Reply #21 on: September 07, 2007, 09:34:58 »

Selamat Hari Merdeka Malaysian!!!

We are now celebrating the 50th Independence Day.. :smth023

Merdeka!Merdeka!Merdeka!

Happy day little boy.....

 :lol: :lol: :lol:


Merdeka and tata

 :)

merci druide.....salut....

i learn from my friend....is it correct???
Life full of colorful, beautiful and mystery...just need to wait...it will come and chase you...

Offline FarFar

  • Coolfan
  • ***
  • Posts: 289
  • Karma: 6
Re: Mari Belajar Bahasa Melayu...
« Reply #22 on: September 07, 2007, 09:51:33 »
hai mr druide.....

co mo sawa????? dila sawa bi en huhuhuhuhuuuuu  :smth023 :smth023 :smth023 :smth023
Life full of colorful, beautiful and mystery...just need to wait...it will come and chase you...

Offline FarFar

  • Coolfan
  • ***
  • Posts: 289
  • Karma: 6
Re: Mari Belajar Bahasa Melayu...
« Reply #23 on: September 12, 2007, 08:54:08 »
Selamat berpuasa di bulan romadhan al mubarak......bubur lambuk satu...sedap nye..tak suker pun......puasa puasa....boleh ker puasa ni????? ntah la....
Life full of colorful, beautiful and mystery...just need to wait...it will come and chase you...

Offline Sussex

  • Purely Cure
  • Curefan
  • ****
  • Posts: 517
  • Karma: 105
  • Takkan Melayu Hilang Di Dunia..
Re: Mari Belajar Bahasa Melayu...
« Reply #24 on: May 15, 2008, 05:10:35 »


Da bape tahun da gua layan curefans.com ni..takde plak org yg bole berbahasa melayu post ape2 dalam mana2 topic. Mungkin ade yg visit website ni tapi tak post ape2 pun..

Kalau ade, best gak sebab bleh chat pasal The Cure.Gua pn bole cari geng nak sembang  ka kdai mamak pasal dorang. kat NZ ke..huhu

Skang ni gua igt saje nak post menatang ni, nak cite ape yg aku layan skang..pasal music la..

Skang ni aku duk layan Rammstein satu band industrial metal dari German. Mula2 masa tu ak tgh mandi, saje pasang Ipod dan transmit sound die kat altec lansing nye speaker. Pastu lagu Amerika berkumandang..meremang dengar lagu tu. Pastu aku start dengar Rammstein. Kira aku bole klasifikasikan band ni adalah salah satu band fav aku la. Lagu Los, Du Hast dan byk lagi sume gempak..

Pastu, satu band lagi yg aku tgh explore ialah Cocteau Twins yg selalu diperkatakan dalam fansite ni. Bole dikatakan sume yg suke The Cure akan suke band ni. Diorang bwk Dream Pop. ni sume geng2 cam Bjork la eksprimental nye scene. Elizabeth Fraser mmg adorable. Suara die gempak gak ar..Scottish band yg dah dissolved pada tahun 1997. Tapi memang menarik klau nak try cari yg rare la. Sebab aku try tanya T-shirt die kat kedai Pertama, die pun tak tau band ni. Ape la..Bagi aku, klau da dengar atau da gile The Cure, band ni mmg wajib dengar la..

Skang ni gua memang tak sabar nak tunggu The Cure release dorng punya new albu.. album ke 13..katenya bulan 9, tapi tak tau la sampai Malaysia bulan bape..HUhu..

Nanti gua sembang sorang2 lagi..gua tgh boring dalam training clas ni..

ok gerak dulu..
"Thick As Shit"

Offline Sussex

  • Purely Cure
  • Curefan
  • ****
  • Posts: 517
  • Karma: 105
  • Takkan Melayu Hilang Di Dunia..
Re: Mari Belajar Bahasa Melayu...
« Reply #25 on: September 11, 2008, 03:17:35 »

Helo jupe lagi,

saja singgah nak bebel sorang2 kat sini.(seperti biasa). masih menuggu peminat peminat The Cure yg bole berbahasa melayu. tapi still, gua rasa, mcm takde je lag..tapi takpe..klau lagi skit, lagi psychedelic!

skang ni, saja nak kongsi (kalau ade org yg faham la apa gua cakap ni) haha..gua gembira gak skang sebabnya, gua da berjaya kumpul byk baju The Cure, maksud gua T-shirt. dulu, mmg aku duk wonder, susahnya nak dapat baju dorang ni..nak beli kat e-bay, aku mmg tak possesed kredit kad. tapi bila da jupe satu kedai kat pertama ni, namely Acoustic..byk gak mengubah hidup gua.serius. tapi, sadis gak la, harga pun harga import. tapi takpe, asal aku bley dapat pkai baju gambar Robert Smith n Simon Galllup.hehe. tapi, tetap...yg paling klasik adalh yg aku beli dekat uptown damansara, kat budak ipoh ni..aku pn da lupa nama die..'in-between days' promo shirt. glow in the dark yg tak tahan tu..mmg klasik!

skang ni, gua duk giler dengar Iron Maiden plak! otai heavy metal yg mmg sume lapisan masyarakat tau..even dekat malaysia, ramai gak yg tau dengan kehadiran legenda ni..tapi ramai yg pronounce nama dorang ni as in Iron Maidin..dan bukannya Maiden..banyak bezanya tu..haha..

nanti gua bebel lagi.
tata
"Thick As Shit"


Offline Sussex

  • Purely Cure
  • Curefan
  • ****
  • Posts: 517
  • Karma: 105
  • Takkan Melayu Hilang Di Dunia..
Re: Mari Belajar Bahasa Melayu...
« Reply #26 on: January 09, 2009, 02:16:32 »

Hello!

Hari ni hari yg agak gembira untuk aku..sebab M balik cuma beberapa jam dari sekarang. 25 hari tu lama beb. adoi! Tuhan je yg tahu peritnya.

dan, keduanya..21 Januari ni..gua akan menyaksikan Mogawai maen live kat KL. Fuuhhh...mesti gempak gile..memang tak sabar tgk dorang maen. Igt kene pegi Singapore untuk tgk dorang..tapi tiba2 ade lak dorang nak singgah KL..Huhu! Best gak ar untuk sesetengah follower post-rock dan mungkin ade byk jgak antara population kt KL ni yg tak kenal siapa Mogwai.huhu..

 :smth020
"Thick As Shit"

Offline FarFar

  • Coolfan
  • ***
  • Posts: 289
  • Karma: 6
Re: Mari Belajar Bahasa Melayu...
« Reply #27 on: February 13, 2009, 14:29:11 »
hahahaha......

M tu saper la wei... wei...kamu tau tak...ari tu org g jb...ada org kawin...
org g dgn kwn org ler...lps tu micha boleh tanya...ingat org dtg dgn kamu...dia tanya mana kamu....sian kawan org tu.pastu dia tanya saper kamu...
ayam tul micha ni...hehehhehehe
Life full of colorful, beautiful and mystery...just need to wait...it will come and chase you...

Offline Sussex

  • Purely Cure
  • Curefan
  • ****
  • Posts: 517
  • Karma: 105
  • Takkan Melayu Hilang Di Dunia..
Re: Mari Belajar Bahasa Melayu...
« Reply #28 on: February 16, 2009, 11:29:58 »
hahahaha......

M tu saper la wei... wei...kamu tau tak...ari tu org g jb...ada org kawin...
org g dgn kwn org ler...lps tu micha boleh tanya...ingat org dtg dgn kamu...dia tanya mana kamu....sian kawan org tu.pastu dia tanya saper kamu...
ayam tul micha ni...hehehhehehe

Haha..Bongok la micha tu! Micha ke yg kawen? ngu ngu ngu! Sape plak kawan kamu tu? mesti die blur bila micha cakap camtu haha..sian die wei..

M = Melati  ;)
"Thick As Shit"

Offline FarFar

  • Coolfan
  • ***
  • Posts: 289
  • Karma: 6
Re: Mari Belajar Bahasa Melayu...
« Reply #29 on: March 15, 2009, 07:44:07 »
oooo....M melati..bunga melati....sedap nye nama....

mmg ler si micha tu.....cam kambing....mulut dia sedap jer ckp...
kawan org blur2 giler....
dia pun tak tau pasal kamu...hahahahahhaa.....

jom g layan teater....hehehehehhe
Life full of colorful, beautiful and mystery...just need to wait...it will come and chase you...